Nieuw kantoor (new office)

Vlak voor te zomer kregen Michel en ik te horen dat we een nieuw kantoor moesten gaan zoeken. We hebben verschillende (leuke) plekken bekeken. Het valt niet mee om zo snel te moeten schakelen en tegelijkertijd na te moeten denken over wat je dan precies wilt. Gaan we voor strak en zakelijk, gaan we thuis werken, of zoeken we iets alternatiefs. Ik heb al een tijd het gevoel dat ik in een creatievere omgeving beter op mijn plaats zal zijn. En toch, als we kantoorpanden gaan bekijken val ik voor een mooi modern kantoor waar alle wanden van glas zijn en alle buren meeverhuizen. Totdat de onderhandelingen over de huurvoorwaarden beginnen.

Michel ziet het niet meer zitten als de aan ons toegezonden huurprijzen bij een tweede bezichtiging helemaal niet blijken te kloppen. De onderhandelingen lopen niet fijn en we komen al snel tot de conclusie dat we beter een andere weg kunnen inslaan.

Dan krijg ik van een kennis een leuke tip. Hij stuurt me het nummer van Tonnie van De Blauwe Reiger. We maken een afspraak en kunnen dezelfde week nog bezichtigen. De Blauwe Reiger is een verzamelgebouw met een dagbesteding en verschillende creatieve bedrijven. Tijdens de bezichtiging zien we onder andere een beeldhouwer, taartenbakkerij, bierbouwer, kledingwinkel en een bedrijf dat spinnenwielen verkoopt. We worden enthousiast als we horen dat ze wel een dubbele unit voor ons willen bouwen.

Het is nu begin September 2020, en we zijn verhuisd en al redelijk ingericht. De plek is erg gezellig en nog steeds dichtbij huis (een mooie wandeling door het park, langs de schaapskooi en je bent er).

Uiteindelijk is dus mijn wens uitgekomen. Ons nieuwe kantoor is op een creatieve plek, waar we met veel plezier aan onze illustraties kunnen werken. Er is ruimte waar ik workshops kan gaan geven en we kunnen hier zelfs een boekpresentatie verzorgen. Nieuwsgierig geworden? Kom gerust langs voor een kop koffie een koek en rondleiding.

De Blauwe Reiger, Steiger 77 (unit 33) Almere-Haven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s