Oppasser voor een dag

2021 Tekst en illustraties.
Verkrijgbaar in onze eigen shop.

Kinderboekenweek 2021. Het thema dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Voor de Branchevereniging christelijke boekhandelaren mocht ik het actieprentenboek schrijven en illustreren. Oppasser voor een dag speelt zich grotendeels af in de dierentuin. Als Pleun langs de dierentuin loopt ontdekt ze dat alle dieren zijn ontsnapt. Hoe is dat gebeurt en waar is oppasser Jaap? Pleun vangt de dieren en brengt ze terug naar hun verblijf, ze gaat het winkeltje opruimen en sommige dieren krijgen zelfs een grondige poetsbeurt. Aan het eind van de dag zijn alle dieren netjes op hun plek en vindt ze oppasser Jaap terug. Als juf de volgende dag hoort van het avontuur van Pleun denkt ze dat Pleun nu wel weet wat ze later worden wil, en dan blijkt… Oppasser met een dag is een vrolijk verhaal voor jonge kinderen met een speelse twist aan het einde. Kindertheater Deepdeep maakte een geweldige voorstelling bij het boek, en via deze link kun je het themalied van Deepdeep en de animatie van Leontine bekijken.

Het boek Oppasser voor een dag is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en ook online te bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s