Het meisje met de Zwavelstokjes (NV)

Op oudejaarsavond (mijn verjaardag :-)) zwerft een meisje op haar blote voeten door de stad, haar schoenen is ze kwijtgeraakt. Alle mensen doen inkopen of zitten gezellig met zijn allen thuis in de warmte van het haardvuur. Het meisje moet echter buiten zwavelstokjes zien te verkopen, maar niemand wil er een. Ze durft niet naar huis te gaan zolang ze nog niet alle stokjes verkocht heeft….

De versie die ik samen met Marianne Busser en Ron Schöder maak voor Unieboek is een speciale uitgave. Marianne en Ron herschreven het beroemde verhaal van Hans Christiaan Andersen op rijm.
De illustraties die ik erbij maak zijn klassiek, maar met een vrolijke twist. Ik probeer de karakters echt tot leven te brengen. Soms gebruik ik stof, papier en behang om de illustraties levendig en fris te houden.

Eerder verschenen in deze serie zijn A Christmas Carol en Het mooiste geschenk. Deze zijn beide al verkrijgbaar bij je favoriete boekwinkel. Het meisje met de zwavelstokjes is verkrijgbaar vanaf 15 november 2023.

Plaats een reactie